Fitwinkel

Fitwinkel Hengelo

Torenlaan 24
7559 PJ Hengelo

Tel: 074 – 247 03 85

Waarom een loopband kopen ?

 

 

Er zijn veel redenen om een loopband te kopen. Een loopband is goed te gebruiken voor conditieverbetering, afvallen of bij medische problemen. Met een loopband in huis hoef je nooit ver weg om je training te starten. Je traint in je eigen vertrouwde omgeving op je eigen gewenste tijdstip.  In de winterperiode zijn er ook veel mensen die van de buiten training overschakelen naar het trainen op een loopband, dit is vaak vanwege het slechte weer, maar ook omdat het ’s avonds eerder donker is.

 

Waar moet u op letten bij het kopen van een loopband?

 

Motorvermogen
Het motorvermogen wordt uitgedrukt in pk (paardekracht). Er wordt onderscheid gemaakt tussen continuvermogen en piekvermogen. Voor het juist vergelijken van loopbanden is zaak het continuvermogen met elkaar te vergelijken. Het piekvermogen ligt vaak 1,5 keer zo hoog. Let op er zijn ook aanbieders die alleen het piekvermogen vermelden.  Het motorvermogen wordt belangrijker naarmate u zwaarder bent en langzamer loopt. Gaat u tussen de 5 kilometer en 16 kilometer per uur hardlopen is het motorvermogen niet zo belangrijk.

 

Dempingssyteem
Op bijna alle loopbanden is wel een vorm van  dempingssysteem aanwezig, echter dit kan varieren van een simpel rubber tot gepatenteerde materialen. Demping is belangrijk zodat u comfortabel loopt en minder schokken op uw gewrichten krijgt. Omdat demping niet wordt uitgedrukt in een kengetal is demping alleen goed te beoordelen door dit zelf komt testen in onze winkel

 

Hellingshoek
De meeste loopbanden zijn uitgerust met een hellingshoek die onder het lopen kan worden bediend. bij de verschillende loopbanden varieert dit van max 10 % tot max 15 % . Voor mensen die niet willen/ kunnen rennen, maar toch een stevige workout willen hebben kan een hellingshoek een goede uitkomst bieden.

 

Loopvlak
Het loopoppervlak is 1 van de belangrijkste punten waarop u een loopband dient te kiezen. Een groter loopvlak  geeft een beter gevoel van veiligheid en meer comfort. Gaat u boven de 12 km/u uur rennen dat is een bandbreedte van minimaal 46 cm zeker noodzakelijk.

 

Armsteunen

De hoogte en lengte  van de armsteunen is bij ons in de winkel een punt waar een loopband op geselecteerd wordt. Dit geldt voornamelijk voor mensen dit gaan lopen op de band en zich hierbij aan de steunen willen vasthouden. Een goede steun op de juiste hoogte is dan van belang.

 

 

Onderhoud
Het voornaamste onderhoud aan een loopband is het periodiek smeren tussen de loopmat en de stalenplaat waar deze over heen loop. Dit moet ca. 1 maal per 6 maanden tot 1 maal per jaar gebeuren. Natuurlijk is dit afhankelijk van het gebruik en merk loopband. Let op er zijn ook loopbanden (bijvoorbeeld van Life Fitness) die niet gesmeerd hoeven te worden.

 

Ons Advies

Probeer een loopband altijd eerst uit in een showroom, dan kunt u de demping voelen en krijgt u gevoel welke breedte van band voor u wenselijk is. Daarnaast is het raadzaam om sportschoenen aan te doen bij het testen om zo een realistische indruk te krijgen. Meet u thuis van te voren de ruimte op waar de loopband komt te staan, zodat u na de aankoop niet voor verrassingen komt te staan.

 

voor ons gehele assortiment ga naar www.fitwinkel.nl/hengelo

 

Reacties zijn gesloten.